Göteborg

Första utlysningen Energi- och klimatomställning för livskraftiga städer

8 november

Tack!

Stort tack till er alla som deltog på informationsmötet i Göteborg, om Viable Cities första utlysning Energi- och klimatomställning för livskraftiga städer!

Vill du se materialet från mötet igen, eller om du inte hade möjlighet att delta, så finns en inspelad livestream från mötet i Stockholm den 24:e oktober och våra presentationer (svenska och engelska) här.

I anslutning till Viable Cities informationsmötet presenterade Energimyndigheten utlysningen Making Cities Work från JPI Urban Europe. Mer information om utlysningen kan ni hitta här och Energimyndighetens hemsida.

Tillsammans med Energimyndigheten uppmanar vi er att formulera projekt som utgår från ett holistiskt perspektiv på staden och som nyttjar digitalisering och medborgarengagemang för att påskynda omställningen till ett resurseffektivt och fossilfritt samhälle.

Om Viable Cities

Viable Cities är ett strategiskt innovationsprogram som stödjer forskning och innovation inom området smarta hållbara städer. Viable Cities utlyser nu 42 miljoner kronor som ett led i arbetet att uppnå svenska energi- och klimatmål och stärka förutsättningarna för en hållbar tillväxt.

I denna utlysning välkomnas förslag till projekt som utgår från ett holistiskt perspektiv på staden och som nyttjar digitalisering och medborgarengagemang för att påskynda omställningen till ett resurseffektivt och fossilfritt samhälle

Frågor eller funderingar?

Kontakta oss på application@viablecities.com

Aktörer på mötet?

Vi gjorde en undersökning där vi frågade vilka aktörer som var representerade i lokalen. Här är resultatet!

  • Industri 24% 24%
  • Universitet/Högskola 22% 22%
  • Forskningsinstitut 22% 22%
  • Offentlig aktör 32% 32%
  • Ideell förening 0% 0%
  • Branschorganisation 0% 0%
  • Ett medborgarinitiativ 0% 0%

Matris

Under informationsmötet fick deltagarna möjlighet att fylla i vilka Teman och Fokusområden man hade i åtanke för programmet Viable Cities. Klicka på bilden nedan för att se hur fördelningen blev!

Presentationer

Här kan du ladda ned presentationer från informationsmötet.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Anmäl ditt deltagande här!

Stockholm

Viable Cities
Teknikringen 10B, KTH

Direktsändning

 

Via webben