Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Viable Cities informationsmöte om utlysning Klimatneutrala städer 2030, Umeå

9 november, 2018 @ 13:00 - 15:00

Nu tar vi nästa steg i utvecklingen av programmet Viable Cities och gör en utlysning som inriktar sig mot att skapa klimatneutrala städer i Sverige till år 2030. Städer är centrala i klimatarbetet och i flera fall är städernas klimatmål betydligt mer ambitiösa än nationella mål. Denna utlysning syftar till att mobilisera och förbättra förutsättningar för svenska städer till ytterligare öka ambitionen i att ställa om till att bli klimatneutrala till 2030.

Utlysningen är inspirerad av det arbete som pågår inom EU med så kallad ”mission driven innovation”. Idén är att inrikta forsknings- och innovationsinsatser på en visionär men tydlig och konkret målsättning som kan samla många krafter, på tvärs över sektorer, aktörer och discipliner, och leda till banbrytande innovation för systemförändring. En viktig utgångspunkt är vidare att identifiera och nyttja synergier mellan olika stödprogram och investeringar på flera nivåer (stad, region, nationellt och internationellt). Det finns också en betydande potential att skapa ett bredare engagemang hos medborgare i insatser för att förverkliga denna målsättning.

Vid informationsmötet kommer programkontoret från Viable Cities att presentera utlysningen och det kommer att finnas möjlighet att ställa frågor. Handläggare från Energimyndigheten kommer också att finnas på plats för frågor. Dessutom ges möjlighet för matchmaking mellan deltagande aktörer inför ansökan.

Anmäl dig genom att skicka mejl till Olena Tatarchenko, olena.tatarchenko@viablecities.com

Detaljer

Datum:
9 november, 2018
Tid:
13:00 - 15:00

Arrangör

Viable Cities

Plats

RISE, The Pink, Storgatan 65, Umeå